Erzsébet napi ünnepség Szombathelyen

Erzsénet napi ünnepség SzombathelyenMinden évben Árpád – házi Szent Erzsébet napjához közel tartják a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász ünnepségét, ahol hálát adunk az elmúlt évért, és kitüntetik azokat az önkénteseket, akik sokat tettek a hátrányos helyzetű emberekért.

A Katolikus Karitász védőszentje, Erzsébet csak 24 évet élt. A szegényekről, betegekről gondoskodó, alázatos élete példa lehet mindnyájunk számára. Életszentségét a halála után  négy évvel az egyház  is elismerte, és szentté avatta.

2018. november 17-én a szombathelyi Jézus Szíve templomban tartották az idei Szent Erzsébet ünnepséget. A szentmisét dr. Székely János megyéspüspök celebrálta, aki szentbeszédében a segítő szeretet fontosságát hangsúlyozta. Majd a mise után dr. Székely János püspök, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke adták át az okleveleket azoknak az egyházmegyei karitász csoportoknak, akik jelentős önkéntes tevékenységet végeznek saját településükön. Továbbá kitüntették Kreshnik Karavadij pékség tulajdonost, aki több éve rászorulókat támogat a Celldömölki Karitász csoporton keresztül.

Külön öröm volt számunkra, hogy a mi Karitász csoportunkat is sok esetben segítő olai Jézus Szíve Ferences Plébánia Karitász csoportja is elismerésben részesült kiemelkedő munkájáért. Ez úton is kérjük Isten áldását további tevékenységükre!

                                                                                                                 Sárközi Violetta