Ökumenikus imanap

Ökumenikus imanapAz igazságra, csakis az igazságra törekedj” – ezen szentírási gondolatra van felfűzve az idei ökumenikus imahét, amelynek egyik állomása plébániatemplomunkban volt.

Nagy és igazán lélekemelő alkalomban volt részük mindazoknak, akik részt vettek ökumenikus imaestünkön. Jó volt ismét átélni azt, hogy tudunk testvéri közösségként közösen imádkozni, hogy az egység útját járhassuk, lépéseket téve Krisztus végakarata felé, hogy „mindnyájan egy legyenek”!

Az igazságra, csakis az igazságra való törekvésük hozott össze bennünket. Mi nem megkérdezzük az igazság létét, mint Pilátus, amikor Jézus elítélésekor megkérdezte „Mi az igazság?”, hanem igaz életre törekedve, igyekszünk megismerni Jézust, aki önmagát mondta Útnak, Igazságnak és Életnek.

Imaalkalmunkon a szép számmal összegyűlt keresztény testvéreken túl vendégünk volt Hodánics Péter református, Zsugyel Kornél.  evangélikus lelkész Stróber László esperes apátplébános, Furján Gellért plébános, Takács András kórházlelkész, Kercza Asztrik ferences szerzetes, Kovács József káplán.