Betegek világnapja

image-0001A betegek szentségének rendkívüli, ünnepélyes kiszolgáltatására került sor a kertvárosi plébániatemplomban. 

Annak ellenére, hogy hétfő van, nem reggel gyűltek össze imádságra a plébánia hívei, hanem az esti órákban. És valahogy különös ünnepélyesség, meghatódottság volt az emberek arcán.

Jó volt látni, hogy nem csak a betegek, idősek készültek a mostani ünnepi eseményre, hanem bizony hozzátartozóik is. Voltak ugyanis, akik elkísérték idős szerettüket, hogy mellettük legyen akkor is, amikor ebben a szentségben részesül.

Takács András kórházlelkész, plébániánkon rendszeresen szolgálatot teljesítő atya volt a szentmise főcelebránsa. Szentbeszédében szívélyes szavakkal szólt a hívekhez, különös figyelemmel a betegekhez, idősekhez. Gondolatainak középpontjában ézus követésének példája állt, aki élete során számtalan alkalommal a betegek és szenvedők közvetlen közelében volt. Jézus szenvedése új fénybe helyezi a mi kereszthordozásunkat is. Jézus tud igazán választ adni a betegség, a fájdalom, a szenvedés és végső soron a halál nagy problémájára.

image-0002A szentbeszéd után ketten szolgáltattuk ki a betegek szentségét mindazoknak, akik előre kérték ennek lehetőségét. Mivel szép számmal iratkoztak fel (több, mint 40 fő), tudtunk készülni emléklappal is, amelyet mindenki készhez kapott a szentség kiszolgáltatása után.

Isten kegyelme segítse e szentség ereje által is idős, beteg testvéreinket!