Házasság Hete rendezvénysorozat megnyitója

Gazdag programmal sikerült készülnie idén is a Házhazassag-heteasság Hete szervezőinek. Ez szűrődött le abból a megnyitóból, amelyre ma este került sora Belga étterem és sörözőben.

image-0001

(Fotó: Katona Tibor, Zalai Hírlap)

A zalaegerszegi események szépen tanúskodnak arról, hogy civil személyek aktív szerepvállalása, plébániák összefogása szép és értékes programokat tud felkínálni a házaspároknak.

Az pedig, hogy programokat szervezünk nem mást bizonyítanak, mint hogy a házasságot olyan értéknek tulajdonítjuk, amelyért nem kár, nem felesleges plusz áldozatokat hozni.

Ugyanakkor látjuk azt is, hogy oly sok kihívás elé vannak állítva a házaspárok, amelyekben nagyon erősen kell tartaniuk egymást, hogy szeretetük tartós és egyre erősödő kapocs legyen kettejük között. Ehhez pedig kell a társadalom segítsége, közösségeink megtartó ereje, támogatása.

Plébániánk fiatal házas csoportja tagjainak kiemelten próbáltuk ajánlani, hogy vegyenek részt a házasságerősítő programokon.

A kertvárosi plébánia vállalta, hogy csütörtökön gyermekfelügyeletet biztosít annak érdekében, hogy a kisgyermekes házaspárok is tudjanak időt tölteni egymással, miközben biztos felügyeletben tudhatják gyermekeiket. Szombaton az egyházközségi bál jó alkalmat biztosít házaspárjainknak, hogy szép estével gazdagodjanak. Vasárnap esti szentmisénkben külön imádkozunk a házaspárokért, Isten áldását kérjük és meglepetésprogrammal készülünk.

A Szent Család példája lelkesítse, Isten áldása pedig erősítse házaspárjaink szeretetszövetségét!