Szűz Mária Szeplőtelen Szívének ünnepe - Templombúcsú

Miközben a világegyház Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepét üli, image-0001templomunkban Szűz Mária Szeplőtelen Szívének Főünnepe volt, amely búcsúünnep.

Az ünnepre régóta készültünk, szépen megtervezett programok, felemelő liturgia. Minden előkészítve, de a legfőbb Rendező mégis másként rendelkezett. András atya tragikus hirtelenségű halála miatt lemondtuk a vidám, játékos, szórakoztató programokat és a legszentebb áldozat bemutatásával ünnepeltünk és kértük Szűz Mária Szeplőtelen Szívének anyai oltalmát.

Szép számmal jöttek el a hívek, noha a nagy meleg miatt kicsit óvatosnak kell lennünk.

De az ünnep hívott bennünket!

A szentbeszéd után plébániánkat, gondjainkat és örömeinket felajánlottuk Szűz Mária Szeplőtelen Szívének és kértük életünkre Isten áldását. Plébániánk 5. alkalommal ünnepelhette meg, hogy Szűz Mária Szeplőtelen Szívének oltalmában lehet, hiszen 2014 augusztus 1-jével alapították meg.

Mi pedig idén ünnepelheti, hogy templomunk, amely a Mária oltalma alatt áll,   15 véve épült. Ezen alkalomból egy Rómából érkezett rózsafüzérrel ékesítettük templomunk Szűzanya szobrát, hiszen Fatimában a rózsafüzér imádkozására biztatott bennünket.

 A szentmisét követően közös beszélgetésre, együttlétre, szerény agapéra vártuk a híveket. Örültünk annak, hogy megérhettük ezt a szép ünnepet, de fájt mindenkinek, hogy András atya nélkül kellett megülnünk Szűz Mária Szeplőtelen Szívének búcsúnapját.