Szent Mónika közösség

A plébániához tartozó édesanyák kezdeményezésére alakult meg 2014 szeptemberében a Szent Mónika Közösség, amely közös imádságra és együttlétre hívja hónapról-hónapra az édesanyákat. Szent Mónika volt az édesanyja a nyugati egyház egyik legnagyobb tanítójának, Szent Ágostonnak. Ágoston megtérését édesanyjának hosszú és könnyes imádsága előzte meg, amely azonban meghozta gyümölcsét, amikor Ágoston megkeresztelkedett és Krisztushoz tért. Egy püspök így bátorította Mónikát, amikor gyermekéért imádkozott: „Lehetetlen, hogy ennyi könny gyermeke elvesszen”. Éppen ezért Szent Mónika minden édesanya példája és védőszentje, aki megmutatja, hogy nincs reménytelen helyzet az Úr számára.

A közösséghez tartozó édesanyák minden nap egyénileg elimádkozzák gyermekeikért a közösség imádságát, hetente egyszer pedig ezt az Eucharisztiában jelenlevő Úr előtt teszik. Ezen kívül a közösség imádkozik azokért a gyermekekért is, akikért édesanyjuk nem imádkozik.

A közösség havonta egyszer, minden hónap utolsó vasárnapján találkozik az esti szentmise előtt, amikor a közös imádság mellett lelki tanításra is sor kerül a lelkipásztorok vagy más édesanyák által. Az édesanyák közössége folyamatosan várja a csatlakozni vágyó új tagokat.