Zenés dicsőítő imaest a NEK jegyében

vid-20210909-183827Miként lehetne megimádkozni az egész Zalaegerszeget a NEK jegyében? Ez a kérdés dolgozott bennünk, amikor azon töprengtünk, mi az, ami egyértelműen vallásos indíttatásból fakad, missziós jellegű tud lenni, de egyúttal azoknak is megerősítő, akik már élő kapcsolatban vannak Istennel.

Így jött az, hogy a Dísz téren lehetne egy zenés imádságos est.

Még múlt hónap elején vetettem fel, majd aztán elült a gondolat, végül is Perényi Jutka vetette fel újra, hogy mégiscsak kellene és lehetne is.

Ekkor lettek megszólítva a város könnyűzenei csoportja. Így alakult, hogy a dísz térre sok zenész együttesen érkezett. Köztük a Mária Magdolna Plébániáról, a botfai egyházközségből, a Ferences Plébániáról és a Kertvárosi Plébániáról. Megszólalt sok-sok gitár, fuvola, csörgődob, hogy kiki a maga tehetségével dicsőítse Jézust. És jöttek a hívek is, akik valamilyen csatornán értesültek arról, hogy tanúságtévő módon jövünk össze 18.30tól, hogy a NEK jegyében zenével dicsérjük az Urat.

Kb. fél órás flashmob jellegű összejövetel végén közösen elimádkoztuk a Miatyánkot és mindenki lelkendezve, vidám kézfogással fejezte ki, hogy a béke kötelékével kívánjuk fenntartani a lelki egységet /vö. Ef 4,3/.

Miután véget ért zenés imádságunk, még sokan marattak közös beszélgetésre, együttlétre.