Elsőáldozók zarándoklata

Noha áldozócsütörtök nem munkaszüneti nap, és így iskolai tanítási nap is, mégis több, mint ezer gyermek ünnepelt együtt a vasvári Szűzanya kegyhelyén.image00012

Plébániánkról is elzarándokoltak azok a diákok, akik októberben lesznek elsőáldozók. Szép megkoronázása ez a készületüknek, hiszen egész tanévben készültek a szentáldozás és a gyónás szentségének vételére is. A vasútállomáson már jó hangulattal, bár egy kissé fáradtan indult a nap. Ahogy elindult a vonat, a fáradtság is tovatűnt, a hangulat pedig egyre vidámabb és felhőtlenebb lett. Kísérőnk, Ági hitoktató, egyik társunk hozzátartozója és János atya volt.

Vasváron a regisztrálás után a templomban közös imával kezdtük a napot, majd az udvaron felállított nagy sátorban gyülekeztünk, ahol volt lehetőség szentgyónás elvégzésére is. Innen a templomba mentünk, ahol Stift Zoltán atya tanított minket és közben rajzokkal illusztrálta a hallottakat. A rendezvénysátorban egy fergeteges koncert hangulatú zenélésen és éneklésen vettünk részt. Végül a színház teremben bábelőadással tanított minket Kiss László atya.

A kolostorépület belső udvarán volt lehetőségünk egy kicsit felfrissülni, és elfogyasztani az otthonról hozottakat.

Mivel az előző napokban sok eső esett és felázott az út az erdei szabadtéri szentmise helyszínéhez, így hát átmentünk az iskola tornatermébe, ahol Szabolcs püspök atya mutatta be a szentmisét és tanított minket.

Nagyon jó volt, hogy külön programként még ezek után belefért egy kis fagyizás, valamint felmentünk a kilátóhoz és a játszótéren vezethettük le a felesleges energiáinkat... A hazafelé induló vonatot elcsípve még ment a móka és kacagás.

Élményekben gazdagon, vidáman, de fáradtan értünk haza. Köszönjük a szép napot a szervezőknek és a vasvári önkénteseknek!